maanantai 17. joulukuuta 2012

Lahjakkaan näyteikkuna


Tein lotan kanssa lahjakkaat näyteikkunan.
Tässä 2 kuvaa ennen ku ruvettiin tekemään joulunäyteikkunaa..Ja tässä kuvia valmiista ikkunasta ja selvitystä siitä mitä tehtiin...
Ensiksi katsoimme mitä ikkunaan voisi laittaa (mitä tavaroita liikkeessä on) ja mietittiin mitä laitettaisiin ikkunaan ja miten. Sitten otettiin ylimääräiset tavarat pois ikkunasta. Liikkeen omistaja sanoi että liikkeen kylttiä, tikkaita, punasta mekkoa&"mekkotankoa" eikä sauna tuotteita saa liikuttaa/ne pitää jättää ikkunaan.Päätimme ettei ikkunasta tule liiaan täysi ja, että se olisi mielenkiintonen ja sisältäisi pieniä yksityiskohtia. Haastavaksi ikkunan tekemisen teki tavarat joita ei saanut siirtää tai ottaa pois. Esim. ikkunan keskellä oleva kyltti oli aika hallitseva ja joutui miettimään sen takia miten tavarat ikkunaan saisi järkevästi.

Ihan ensiksi laitettiin tavaravarastossa olleet vanhat tumman ruskeat lankut ja raahattiin niitä ikkunaan, että tulisi vähän sellainen vanhan mökin/talli yms. tunnelma. Ja ne myös tuovat ikkunaan syvyyttä ja rajaavat sitä kehysten tapaan.

Päätimme laittaa lankkuun roikkumaan joulusukan ja laitoimme joulusukan sisään tontut, ettei ne  näyttäisi niin tylsille. Ja että ikkunassa olisi ympäriinsä tonttuja ja tarina jatkuisi.

Myyjä sanoi että meidän pitää laittaa ikkunaan noita sukkien yläpuolella roikkuvia puisia juttuja joissa on päitä. Minusta ne sopii tohon noitten joulusukkatonttujen kanssa.  


 
Laitoimme vielä lankuille istumaan tonttuja yksityiskohdaksi. Oli kiva kun heillä oli paljon tonttuja joita voitiin käyttää ikkunassa.


tältä näyttää oikea puoli. 

Yksityiskohtana tonttujen "piiri" metsässä. Ja takana "nuotio".
Lotta keksi laittaa tontut piirin koska se voi kiinnittää ihmisten huomion ja on osa "tarinaa". Ne myös tuovat ikkunaan syvyyttä kun kaikki tuotteet ei ole ihan samassa linjassa/tasossa.

 Keksin, että laitetaan pikku kuusiin koristeeksi rusetti koristeita ja ne kyltin molemmille puolille. Ne tekevät keskellä olevasta kyltistä sen näköisen, että sen kuuluu olla tuossa ja ne myös sitovat ikkunan kaksi (kyltillä jaettua) puolta toisiinsa.

Ylös viritimme jouluvalot "tähti taivaaksi" ja ne myös tasapainottavat ikkunaan jossa on muuten aika matalaa tavaraa/joka on "alapainotteinen". Näyteikkunan valoja ei voinut harmi vaan oikein säätää kun ei ollut spotteja vaan pelkkä pitkä loisteputki valaisin.

Ikkunan "tarina" on tonttujen valtaama jouluinen talli/mökki metsän keskellä. Ja koska ikkunaan piti jättää mm. sauna tuotteet niin se voi myös olla sauna täynnä tonttuja.

Ikkunalla myytävät tuotteet ovat: joulukoristeet, sauna tuotteet ja kyltti tietenkin myy muita liikkeen palveluita. Myytävien tuotteiden kohderyhmää ovat aikuiset, jotka haluavat ostaa jouluisia tuotteita lahjaksi tai itselleen. Omasta mielestäni onnistuin hyvin ja ikkunasta tuli kiva, jouluinen ja mielenkiintoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti